Størrelsesguide til ringe

Der er flere måder at finde sin ringstørrelse.  Når du måler str skal din finger har normal temperature, dvs ikke når du har kolde eller varme hænder. Temperaturen påvirker dine fingres størrelse. Størrelsen på dine fingre varierer også i løbet af dagen.

Brede eller tynd ringe: Kender du din ringstørrelse og køber en bred ring, så husk at denne skal i 95% af alle tilfælde være et nummer større end normalt hvis den er brede, eller et nummer mindre hvis ringen er meget smal. Disse tips er givet ud fra en ringbredde på op til 3mm

Bemærk! Desse metoder er kun en vejledende, og vi vil til enhver tid anbefale, at man får målt sin ringstørrelse hos os eller din lokale guldsmed.

 

Metode 1 RINGMÅLER eller FINGERMÅLER:
Ringmåleren måler ringstørrelse på en ring du ved du kan passe. Fingermålere viser helt præcist hvilken ringstørrelse du skal bruge og er den mest præcise metode.
ring size ringstørrelse vielsesring størrelsesguide
Metode 2 RINGENS INDRE DIAMENTER:
Hvis du allerede har en ring, der passer din finger, tag en skydelære eller en lineal og mål derefter den indvendige diameter.
Mål skal ganges med tallet Pi for at finde din ringstørrelse (Pi= 3,141592).
16,2mm= str 51
caliper ring size ringstørrelse
Metode 3 SNOR OG FINGER:
Tag et stykke sytråd eller tynd snor, læg det rundt om din finger, så det sidder til. Det er vigtigt, at snoren hverken er for løs eller stram.
Sæt et lille mærke ved start og slut. Læg snoren på en flad overflade og mål afstanden mellem markeringerne, måler det 5.1cm har du ringstørrelse 51.

Metode 4 PAPIR OG RING:
Rul papiret rundt, så det passer inde i ringen.
Klip et lille hak i papiret, hvor det overlapper.
Fold papiret ud og buk enderne tilbage som vist på billedet.
Mål afstanden mellem de to mærker - det er ringstørrelsen.
ringstørrelse